۵ آبان ۱۳۸۸، ۱۶:۲۰

مرتضوی کیاسری در گفتگو با مهر:

سلامت انتخابات خانه احزاب در حد استاندارد بود/ ارائه یک پیشنهاد به خانه احزاب

سلامت انتخابات خانه احزاب در حد استاندارد بود/ ارائه یک پیشنهاد به خانه احزاب

رئیس سابق میز احزاب با تاکید بر اینکه سلامت انتخابات شورای مرکزی مجمع عمومی در حد مناسب بود، گفت: اگر کمیسیون ماده 10 احزاب به طور قانونی و با استناد به موادی از قانون این انتخابات را زیر سئوال ببرد، به طور طبیعی همه باید تابع قانون باشیم ولی مادامی که این موضوع اثبات نشده، روند کار خانه احزاب به قوت خود باقی است.

حجت الاسلام علی اکبر مرتضوی کیاسری رئیس سابق میز احراب ، در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به سئوالی در خصوص ایرادات مطرح شده از سوی کمیسیون ماده 10 احزاب و یکی از اعضای این کمیسیون نسبت به غیرقانونی بودن برگزاری مجمع عمومی این نهاد، اظهار داشت: در مراحل برگزاری انتخابات خانه احزاب تقلبی صورت نگرفت و سلامت برگزاری انتخابات شورای مرکزی در حد مناسب و استانداردی بود .

وی با تاکید بر اینکه مجمع عمومی خانه احزاب از وضعیت قابل پذیرشی برخوردار بود، افزود: اصل برگزاری مجمع عمومی  دارای روند سالمی بود.

مرتضوی کیاسری همچنین با اشاره به اظهارات اخیر برخی افراد مبنی بر اینکه خانه احزاب باید قبل از برگزاری مجمع عمومی پروانه فعالیت خود را تمدید می کرد و لذا برگزاری این مجمع عمومی زودهنگام بود، گفت: بنده اطلاع تخصصی از مطالبی که افراد مطرح می کنند، ندارم اما در گذشته این موضوع روال نبوده است و به طور طبیعی باید از کمیسیون ماده 10 و افراد دلایل را استماع کرد و سپس به قضاوت پرداخت اما آنچه که مسلم است این است که انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب از سلامت لازم برخوردار بود.

وی اضافه کرد: اگر کمیسیون ماده 10 احزاب به طور قانونی سلامت این انتخابات را زیر سئوال ببرد و دلایلش هم مستند به موادی از قانون باشد به طور طبیعی همه باید تابع قانون باشیم اما تا زمانی که این موضوع اثبات نشد، کارها به قوت خود باقی است و لذا این امر درست نیست که اگر جریانی، گروهی، فردی و یا حزبی در انتخابات مجمع عمومی رای نیاورده باشد و کاندیدا هم باشد و پس از رای نیاوردن طرح مشکل کند چرا که این موضوع مستحضر به تمایلات فردی و اغراض شخصی است و زیبا نیست که اغراض شخصی را بر اهداف حزبی ترجیح دهیم.

مرتضوی همچنین گفت: به دلیل فعالیتهای دولت هفتم و هشتم، تعداد احزاب اصلاح طلب بیشتر از احزاب اصولگراست و لذا طبیعی است که اصلاح طلبان به هم گروهی های خود بیشتر رای بدهند لذا باید ایرادی که مطرح می شود به طور قانونی مورد بررسی قرار بگیرد.

مرتضوی کیاسری در ادامه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه ترکیب برگزاری انتخابات خانه احزاب و روند آن را چگونه ارزیابی می کنید، تصریح کرد: روند کلی برگزاری انتخابات مورد تائید بنده نبوده و البته این موضوع فقط مختص به این دوره نیست چراکه من در گذشته نیز پیشنهادی را در این خصوص مطرح کرده ام.

وی در توضیح پیشنهاد خود ، گفت: در بین احزاب کشور، سه گروه اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدالگرا حضور دارند لذا بهتر است، این گروه ها ابتدا درداخل خود انتخابات برگزار کرده وسپس اعضای مورد نظر خود را برای کسب کرسی شورای مرکزی به خانه احزاب معرفی نمایند زیرا شورای مرکزی خانه احزاب دارای 21 عضو اصلی است و با این روش هر جناحی می تواند، 7 نفر از اعضای خود را در عضویت شورای مرکزی خانه احزاب داشته باشد.

رئیس میز احزاب تصریح کرد: اگر همه جناحهای کشور در خانه احزاب عضو داشته باشند، به این ترتیب مطالبات هر سه جناح با سه رویکرد در خانه احزاب که یک نهاد صنفی است ، دنبال خواهد شد. 

این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه خانه احزاب یک نهاد صنفی است و سیاسی نیست، خاطرنشان کرد: اگر یک گروه در خانه احزاب غالب شود، شاید دغدغه های آن جناح بیشتر به سمت رسالت تشکیلاتی خودش سوق پیدا کند و دغدغه های صنفی مورد غفلت واقع گردد.

وی با بیان اینکه اکنون 18 نفر از اعضای شورای مرکزی خانه احزاب از اصلاح طلبان هستند، گفت: این موضوع که آیا این افراد در خانه احزاب به دنبال منافع همه گروه های سیاسی باشند یا خیر، جای سئوال دارد.

مرتضوی کیاسری افزود: خانه احزاب نباید دستخوش تمایلات دستیابی به اهداف تشکیلاتی گروه خاص سیاسی شود چرا که در آنصورت تبدیل به خانه اصولگرایان، اصلاح طلبان و یا مستقلین خواهد شد و این موضوع با فلسفه وجودی تشکیل اولیه خانه احزاب مغایر است لذا بنا دارم این پیشنهاد را به عنوان یک نگاه با قدرت دنبال کنم و به کمیسیون ماده 10 احزاب ارائه نمایم.

رئیس میز خانه احزاب ادامه داد: اگر این پیشنهاد بخواهد اجرایی شود باید در مجمع عمومی به عنوان تغییر اساسنامه ای مطرح شود ، آنهم نه برای اینکه حزبی را کنار بزنیم بلکه برای اعتلای قوت خانه احزاب به عنوان خانه همه احزاب و گروه ها.

وی همچنین در توصیه ای به اعضای شورای مرکزی خانه احزاب در خصوص برگزاری همایش فصلی خانه احزاب، گفت: شورای مرکزی خانه احزاب به جای پیگیریهای اهداف جناحی، اهداف کل احزاب را در همایشهای فصلی دنبال کند زیرا ما مسائل به زمین ماده بسیاری در خانه احزاب داریم که از جمله می توان به توانمند سازی احزاب در بخش اقتصادی ، خبررسانی و رفع مشکلات احزاب در امکان انتشار نشریه و هفته نامه و مشکلات حقوقی که باید این مسائل به طور عام ، در دستور کار اعضای شورای مرکزی قرار بگیرد.

کد خبر 972124

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha